Refurbished prenosniki z garancijsko dobo

Ta priročnik je napisan za vse, ki razmišljate o nakupu refurbished računalnika. Že dolgo časa prodajam prenovljene prenosne računalnike. Sam sem prišel tekom svojega dela v kontakt s strankami, ki so razmišljale o nakupu prenovljenega prenosnega računalnika, vendar niso bile povsem prepričane v nakup, ker niso prepričane o samem delovanju prenosnika oziroma niso vedela kaj sploh refurbished prenosni računalnik pomeni.

Ta priročnik sem vam napisal, da vam pomaga pri nakupu refurbished računalnika, tako da vam predstavim osnove, ki bi jih moral poznati vsak posameznik, ki se odloči za nakup refurbished računalnika.

Večina točk, ki sem jih navedel spodaj, so verjetno »ekstremni«; primeri. Vendar je bolje, da včasih pričakujemo najslabše in dobimo nekaj boljšega.

OPOMBA: Ne vključujem tistih posameznikov, ki prodajajo svoj osebni prenosni računalnik. Ta priročnik je napisan za tiste, ki razmišljate o nakupu prenovljenega prenosnega računalnika od enega izmed številnih trgovcev na eBayu, ki poslujejo s prenosnimi računalniki.

Kako se nakup začne?

Rabljeni računalnik z garancijo, ki jih prodajajo na ebayu, prihaja od podjetij v katerih se vodstvo odloči za nakup novih prenosnikov. Stare prenosnike nato dobavitelj prenosnikov (kot so recimo podjetje Dell) zbere ter jih nato za namen nadaljnje prodaje ponudi podjetju, ki prodajajo prenovljene prenosne računalnike (recimo na eBayu).

Kaj sploh je refurbished prenosni računalnik?

Pomembno je, da se zavedate, da je prenovljen prenosni računalnik, rabljen računalnik. Refurbished prenosnik oziroma prenovljen prenosni računalnik je pojem, ki se v nekaterih primerih uporablja zelo ohlapno v kontekstu stanja v katerem se prenovljen prenosni računalnik nahaja.

Vsak ima svoje mnenje kaj  pomeni in kaj je treba urediti na laptopu, da lahko svoj izdelek prodaja pod nazivom prenovljeni prenosni računalnik.

Po mojem bi moral prodajalec prenovljenega prenosnega računalnika storiti sledeče:

S testom strojne opreme zagotoviti, da komponente delujejo (npr. matična plošča, RAM, tipkovnica, zaslon, modem…)

  1. Zamenjati kateri koli del, ki je pokvarjen.
  2. Zamenjati plastiko, ki je zlomljena (npr. zlomljen zapah pri odpiranju prenosnika)
  3. Počistiti trdi disk in namestiti novo kopijo operacijskega sistema.
  4. Očistiti prenosnik in ga pripraviti za odpremo kupcu.

Zaključek: kupujete prenosni računalnik, ki so ga prej že uporabljali, torej je rabljen prenosni računalnik.

Pomemben nasvet, ki ga vam lahko damo je ta, da dobro preberete ponudbo, preden se odločite za nakup. Najpogostejši

problem, ki ga imam pri kupcih, je ta, da niso jasno prebrali ponudbe v katerem je tudi vključen opis naprave – npr. da je navedeno, da baterija ni preizkušena.

Stanje baterije

Pričakujte, da baterija ne tako močna oziroma, da brez polnjenja ne bo dolgo delovala. Pomembno je omeniti, da če baterija zdrži brez polnjenja 20 minut, to ne pomeni, da ne dela, vendar samo to, da brez polnjenja ne more dolgo delovati.

Večina podjetij, ki prodajajo rabljene / prenovljene prenosne računalnike na ebayu, ne

zagotavljajo, da je baterija dobra (ali pa je strošek baterije krit v garanciji). Prosimo, preberite drobni tisk. Niti znano računalniško podjetje Dell ne jamči za baterije, ki jih prodajajo na svojih obnovljenih / prenovljenih prenosnih računalnikih, kar je tudi zabeleženo v njihovih pogojih poslovanja.

Zaključek: morda boste dobili baterijo, ki brez polnjena deluje samo 20 minut.

Tako lahko sklepate, da če je v opisu ponudbe zabeleženo, da je baterija dobra oziroma, da dolgo drži, da boste verjetno več plačali za tak prenovljeni prenosni računalnik.

Predvsem pa imejte v mislih, da boste pri nakupu prenovljenega prenosnega računalnika, morali po vsej verjetnosti morali kupiti novo baterijo.

 

Dodaj odgovor