OKE festival – Vogel

bor pred kabinsko v Bohinju ob 9.30, nato skupinski dvig v višine ob 10.00.

Skupinska daritev oriši Oke, h kateri boste pristopili tudi individualno s svojimi željami, izraženimi v svoj par oreščkov. Sledi vzpon s sedežnico na Orlove glave. Tam se boste odločili, ali vam bo ljubše *vodeno sončenje* in kavica z razgledom, ali pa boste šli na vodeni pohod na Šijo planino. Hoja je molitev, kjer koraki zamenjajo besede. Zato jo izkoristite s tem namenom in ta pohod opravite v molku.

Na kaj vse se boste koncentrirali?

OKE je veličastna in mogočna energija gore, z mnogimi vplivi na naše življenje in poslanstvo. Gora nam da odpornost na težave, da nam pogled z višine, s katerim se dvignemo nad težave, nad lasten občutek za omejitve, da nam vztrajnost, pogum, modrost in sposobnost, da jih preidemo. Z Oke prebudimo svoje lastno bistvo in ga zaščitimo. Zgradimo pregrado pred sovražniki in se omejimo od vpliva tistih, ki nas silijo, da bi se zavoljo njih odrekli lastni poti. Uči nas fokusa, da dosežemo zastavljene cilje ne ozirajoč se na mnenje drugih. Oke je oriša, ki jo priporočamo vsem ljudem na vodstvanih položajih – in vsem, ki delajo z veliko ljudmi, ker je hkrati ljubeča in darežljiva energija, ter energija avtoritete, obrambe, občutka za individualnost in fokus. In to potrebuje vsak vodja, tudi če vodi le svoje lastno življenje. Po tem bo sledil Sara, ki ga pripravljava z Matejo. Zaradi prostorskih omejitev in najinih hrbtkov bo sara pri Merjascu, v obliki klobas ali štrukljev, kislega mleka in brezalkoholne pijače. Po kosilu bo daritev za orišo Olumo. Dan pred našim srečanjem bo v Abeokuta v Nigeriji daritev za Olumo rock, ki predstavlja manifestacijo te oriše, omenili bodo naše delovanje dan kasneje, zato se bomo z rahlim zamikom povezali s skupinsko energijo. Daritev bo skupinska, svoje želje boste izrazili v bankovec. Na kaj vse se koncentriramo?

OLUMO

je skala, ki je simbol mesta Abeokuta. Kot oriša prestavlja zaščitno energijo. Je spiritualna energija na katero se lahko zanesemo in naslonimo. Z iniciacijo dosežemo, da je naša energija bolj zanesljiva, čvrsta, da se lahko zanesemo nase, ker imamo to energijo. Smo sami sebi boljša energija. Hkrati je to obrambna energija, ki jo lahko uporabimo za mnogo dobrih stvari, za napredek, za plodnost, za zdravje. Ta oriša nam da aše, da imamo modrost, da premagamo težave v življenju. Inicirana oseba mora biti zelo stabilna in konsistentna. Oriša nas ne transformira v tako osebo, mi se moramo.

Olumo je oriša ekspanzije, razširitve. Vsakega 5. avgusta naredijo v Nigeriji daritev za Olumo, saj je tudi oriša socialne zaščite. Dela za družbo, okolico, poskrbi za to, da naša zvezda sije, da smo evidentni. Ta skala, 300 m visoka, je boter Abeokuta.Na njej raste drevo, ki ima korenine zraščene v skali. Častili so Olumo, da so zmagali v vojni. Če je bila epidemija v mestu, so častili to sklalo, tudi če so imeli socialne probleme so častili Olumo. Preden je bil kralj okronan je moral dobiti blagoslov Olumo.

Pomaga nam, da zmagamo v bitki z umom.

Ob 17.00 zbor pred kabinsko, da se ob 17.30 skupinsko spustimo v dolino. Po želji se prepustimo kopanju v jezeru ali se razkropimo vsak na svoj konec.

Prosimo vas za prijave do 01.08., ker moramo žičnico rezervirati za skupinsko turo.

Vaš prispevek, ki vključuje kabinsko, sedežnico, daritev, stroške organizacije in izvedbe festivala bo 25 eur za člane skupnosti in 30 za nečlane. Zaradi prevozov družinskega bonusa ne moremo omogočiti. Prevoza s kabinsko in sedežnico sta vključena le v primeru, da ste točni in se pridružite skupini. V kolikor prispete kasneje, je vse to v vaši lastni režiji.

Za daritev Olumo si pripravite en dodatni bankovec poljubne vsote.

Prosimo, da vse smeti od prigrizkov, pijače ipd., kar boste prinesli s seboj na goro, z nje tudi odnesete in ločeno odvržete v kontejnerje v dolini.

Festival organiziramo: Mateja, Jasmina in ekipa v Nigeriji, našo molitev gori pa bo vodila Zvonka.

V primeru slabega vremena vas bomo pravočasno obvestili o spremembi datuma ali lokacije, zato se prosim zares prijavite in si zagotovite pravočasno informacijo.

Dodaj odgovor